En graviditet och förlossning innebär en stor påfrestning på musklerna i bäckenbotten samt djupa magmusklerna. Genom att träna upp styrkan i bäckenbottenmuskelaturen minskar risken för inkontinens och framfall. Många som startar med lättare aktivering har även lättare att komma tillbaka och bli starkare igen. Vi behöver bland annat återupprätta funktionen i bäckenbotten, magen, rygg och andningen.

Mamma check, 45 minuter  495:-

Under en Mamma check kikar vi hur magmusklerna har delat sig (diastas), hur djupt det är mellan magmusklerna samt hur funktionen är. Finns funktionen där är det då så viktigt att magmusklerna inte har en delning? Vi går igenom hur du aktiverar bäckenbotten och djupa magmusklerna på bästa sätt samt i olika positioner. Du får även med dig övningar hem som passar just dig. Vill du så bokar vi en ny tid för att se hur utvecklingen har gått och utvecklar övningarna vidare- allt för att du ska få tillbaka (eller skapa) en bra funktion i din fantastiska kropp.

 

Stark Mamma 1.0, 8 träffar (7 gemensamma och 1 individuell)  1495:-

6 stycken mammor får plats i varje grupp, just för att alla ska kunna få den hjälpen de vill ha. Första träffen bokas in individuellt på mottagningen för att se vilken nivå just du ska starta på samt pratar vi lite om hur graviditeten var, förlossningen samt hur kroppen mår i dagsläget.  Vi mäter såklart eventuell diastas, känner hur djupet känns mellan magmusklerna samt testar funktion. Allt för att kunna skapa så bra upplägg och övningar för just dig.

Sedan väntar sju gemensamma träffar med gruppen. Barnen är givetvis välkomna men det är även helt ok om man vill ha barnvakt. Jag hjälper gärna till och bär om ni vill och om det behövs. Ni kommer att få hemuppgifter mellan varje träff för att ni verkligen ska få ut det mesta av dessa veckor.

Mitt mål med dessa veckor är att ni ska få tillbaka en bra funktion i era kroppar som gör att ni orkar bära de små barnen, att ni kanske kommer tillbaka till er tidigare idrott samt att ni slipper prolaps (framfall) och läckage.

Stark mamma 1.0 passar även kvinnor som har problem med läckage och vill testa att träna upp bäckenbotten innan man eventuellt behöver gå vidare med operation.

Jag är certifierad MammaMage-tränare genom Katharina Woxerud samt har jag gått en tvådagarskurs i kvinnohälsa hos Carolina Jozic.

 

Starter våren 2023:

10/1- 2/3 (förlängs en vecka då det är Sportlov och ledigt v 8)

9/3-  20/4

27/4- 5/6 (sista passet blir en måndag pga skolavslutning i Eskilstuna kommun på torsdagen den 8/6)

 

Stark mamma 2.0 (7 gemensamma träffar)

Efter att man har gått Stark mamma 1.0 har man möjlighet att hänga på fortsättningen som alltså blir 2.0. Här har vi 45 svettiga minuter framför oss där magstödet ligger i fokus. Vi avancerar och fortsätter att stärka kroppen med både vår egen kroppsvikt samt med lite mer redskap. Lite mindre prat- mer träning!

I denna grupp är det maxantal 10 stycken, och vi kommer a13/10tt vara i samma lokal som Stark mamma 1.0.

Det går också bra att hoppa på Stark mamma 2.0 om man har kört en hel del magaktivering på egen hand eller någon motsvarande kurs.

 

Starter hösten 2022:

1/9-13/10 Kl 11.15-12.00 (2 platser kvar)

20/10- 1/12 Kl: 11.15-12.00 (Ej bokningsbar än)